Jdi na obsah Jdi na menu
Reklama
Založte webové stránky zdarma - eStránky.cz
 


Makové řezy plné vápníku na naše kosti

16. 8. 2016

Naše zdravé kosti a klouby potřebují výživu i ve formě doplňování vápníku, ale naše chuťové buňky se chtějí uspokojit také, proto tento fantasticky jednoduchý recept...

 

A co na něj je potřeba?

 

6 syrových bílků

125 g mletého máku

125 g cukru moučka, nebo stevie či xylitolu

 

To je vše...

 

Všechno společně jen v klidu zamícháme a ihned naléváme na menší plech vyložený papírem na pečení.

Pečeme zhruba 10 minut při 180 st a ihned po vytažení z trouby je potřeba, ještě na papíře, rozřezat na 3 stejně silné pláty.

Potom už necháme úplně vychladit...

 

To méně zdravé přichází až teď, a to je 30% smetana na šlehání, kdo chce najde si alternativu, napište mi sem jakou, i já se ráda poučím a současně děkuji všem...

 

Takže potřebujeme 2-3 šlehačky, podle toho, jak toho chcete mít, mě stačili dvě balení.

 

Pláty postupně natřeme asi 1-1,5 cm vrstvou šlehačky a poklademe na sebe všechny tři pláty.

Na závěr zbytkem šlehačy pomažeme celý vrch a dáme na 2 hodiny zchladit do ledničky.

 

Výsledek vás mile překvapí a odpustíte i tuk té šlehačce, neboť tato dobrota stojí za to!

 

Alternativou máku jsou mleté ořechy,ale tady počítejte s ještě větším množstvím tuků, takže kdo nechce přibrat, což není můj případ, asi by měl volit jen ten mák...já si klidně udělám, jednou za čas, i tu ořechovou variantu.

 

Tak dobrou chuť!